Kamis, 08 Januari 2015

Carane nggawe klepon


Carane nggawe klepon


Bahan-bahane
Glepung ketan              100 gram
Pasta pandan               1 sendok teh
Banyu kapur sirih         1 sendok teh
Uyah                            secukupe
Banyu                          100 ml
Gula jawa                    75  gram
Klapa parut                 75 gram

Carane nggawe :
1.      Siyapke gula jawa lan klapa parut ingkang diwenehi uyah sakcukupe lajeng di dang. Siyapke uga panci ingkang diwenehi banyu kangge nggodhog adonane.
2.      Uleni  glepung ketan, banyu, pasta pandan, banyu kapur sirih lan uyah ngantos adonane kalis lan kecampur rata.
3.      Lajeng mundhut secuil adonan kangge di gepengi lan diisi gula jawa sakcukupe, aja nganti kakehan supaya boten pecah.
4.      Blondhoni adonan mau kanthi bentuk ingkang sae, supaya nalika di cemplungke banyu boten pecah.
5.      Cemplungke  ing banyu umeb sing wis disiyapke ing panci mau, ditunggoni nganti kemambang.
6.      Sakwise kemambang, lajeng dipundhut lan dilebokke ing klapa parut mau kanthi rata.
7.      Lajeng disiyapaken kangge di dhahar sesarengan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar