Kamis, 08 Januari 2015

Carane nggawe apem


Carane nggawe apem




 Bahan-bahane :
1.      Glepung beras             275 gram
2.      Tape tela/budin            100 gram
3.      Ragi                             ½ sendok
4.      Gula jawa                    100 gram
5.      Gula pasir                    2 sdm
6.      Banyu klapa                150 ml
7.      Santen kenthel             250 ml
8.      Uyah                           ¼ sdt

Urut-urutane nggawe:
1.      Ulek tape tela/budin, gula, karo ragi nganti alus.
2.      Uleni nganti gulane kecampur kabeh.
3.      Tambahna sithik-sithik glepung berase nganti rata.
4.      Uleni nganti 15 menit karo diwenehi banyu klapa.
5.      Wenehi uyah karo santen sithik-sithik nganti rata anggone nguleni.
6.      Enengna adonan nganti 1 jam, kareben ngembang.
7.      Panasna cetakan apeme, karo diolesi lenga setitik.
8.      Lebokna adonan marang cetakan apeme, dinteni nganti bolong-bolong, lajeng ditutup.
9.      Yen ngisore wis katon mateng kari diwalik.
10.  Apem  siyaga di dhahar.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar